27Februari2021

Agenda Daily

MASYARAKAT MELAYU DI ERA RMK9 – SUATU SENARIO

Sesuatu negara atau masyarakat perlu merancang masa depannya supaya pembangunan dan kemajuannya mempunyai objektif. Bersandarkan objektif-objektif ini program-program yang sesuai akan dijalankan untuk memenuhi matlamat yang telah ditetapkan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

INTEGRITY, TRUSTWORTHINESS AND THE FUTURE OF ISLAM HADHARI

In Islam there are a few basic principles which are often forgotten by the Muslims. An example is the concept of amanah or trustworthiness as encapsulated in the the second principle of Islam Hadhari.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA UMNO/ BN KERANA MEMENANGI DUN PENGKALAN PASIR

 

Ucapan tahniah dan syabas seharusnya diberikan kepada UMNO/BN dibawah kepimpinan Pak Lah, Perdana Menteri yang kita sayangi dan sanjungi diatas kemenangan calonnya Hanafi Mamat dalam pilihanraya kecil DUN Pengkalan Pasir baru-baru ini.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PERLUNYA MENJAGA DAN MEMPERTAHANKAN HAK, HARTA DAN MARUAH KITA

Dalam Islam kita perlu menjaga dan mempertahankan hak, harta dan maruah kita apabila ada orang yang cuba mencabarnya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PENGUASAAN ILMU DAN ISLAM HADHARI

 

Penguasaan Ilmu adalah prinsip keempat dalam Islam Hadhari. Islam Hadhari adalah suatu pendekatan pembangunan manusia , masyarakat dan negara yang bersifat menyeluruh, berdasarkan kepada perspektif Tamadun Islam yang diperkenalkan oleh Pak Lah , Perdana Menteri yang kita kasihi, pada tahun 2003 yang menyatakan bahwa hasrat kerajaan dibawah kepimpinannya ialah supaya umat Islam kembali kepada asas dan fundamental Agama Islam.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 371  tetamu dalam talian