- 09 Mac 2006
MASYARAKAT MELAYU DI ERA RMK9 – SUATU SENARIO
Sesuatu negara atau masyarakat perlu merancang masa depannya supaya pembangunan dan kemajuannya mempunyai objektif. Bersandarkan objektif-objektif ini program-program yang sesuai akan dijalankan untuk memenuhi matlamat yang telah ditetapkan.
- 22 Januari 2006
INTEGRITY, TRUSTWORTHINESS AND THE FUTURE OF ISLAM HADHARI
In Islam there are a few basic principles which are often forgotten by the Muslims. An example is the concept of amanah or trustworthiness as encapsulated in the the second principle of Islam Hadhari.
- 17 Disember 2005
TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA UMNO/ BN KERANA MEMENANGI DUN PENGKALAN PASIR
Ucapan tahniah dan syabas seharusnya diberikan kepada UMNO/BN dibawah kepimpinan Pak Lah, Perdana Menteri yang kita sayangi dan sanjungi diatas kemenangan calonnya Hanafi Mamat dalam pilihanraya kecil DUN Pengkalan Pasir baru-baru ini.
- 08 Januari 2006
PERLUNYA MENJAGA DAN MEMPERTAHANKAN HAK, HARTA DAN MARUAH KITA
Dalam Islam kita perlu menjaga dan mempertahankan hak, harta dan maruah kita apabila ada orang yang cuba mencabarnya.
- 31 Oktober 2005
PENGUASAAN ILMU DAN ISLAM HADHARI
Penguasaan Ilmu adalah prinsip keempat dalam Islam Hadhari. Islam Hadhari adalah suatu pendekatan pembangunan manusia , masyarakat dan negara yang bersifat menyeluruh, berdasarkan kepada perspektif Tamadun Islam yang diperkenalkan oleh Pak Lah , Perdana Menteri yang kita kasihi, pada tahun 2003 yang menyatakan bahwa hasrat kerajaan dibawah kepimpinannya ialah supaya umat Islam kembali kepada asas dan fundamental Agama Islam.
Lebih banyak artikel..
Halaman 1 dari 4
- Seterusnya
- 1
- 2
- 3
- 4
- Seterusnya