26Jun2019

anwar-khalid-zaid513

The Battle of Anak-anak Ibrahim

Datuk Mohd Zaid Ibrahim tiba di restoran Haji Samuri Satay Kajang tengah hari Ahad memakai baju kemeja warna krim, sedondon dengan isterinya Datin Suliana Shamsuddin Alias yang setia menemani ahli politik kontroversi itu.

Dalam sidang media itu, beliau mengumumkan hasratnya untuk bertanding sebagai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
anwarxxc513

Wanita muda... senjata rahsia pelemah Anwar di DUN Kajang

Sungguhpun Dewan Tertinggi BN belum bermesyuarat menentukan siapa wakili gabungan itu di pilihanraya kecil DUN Kajang. Namun dari semua indikasi yang ada, kerusi itu kekal milik MCA.

BN secara tradisinya hanya bertukar kerusi dalam pilihanraya umum

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
demopembangkangxx513

Pi mai pi mai tang tu...

Episod demonstrasi pembangkang ini tiada kesudahan. Penyokong kerajaan boleh bising 24 jam sehari pun, ada lebih 1000 laporan polis, ada peniaga yang merayu agar perhimpunan yang dirancang malam tahun baru 2014 di Dataran Merdeka tidak diadakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
anwar-nataliaxx

Isu Anwar disekat masuk Jepun... ini sebenar ceritanya

KEMASKINI : Isu ini sebenarnya mudah saja, tapi jadi riuh tak tentu pasal gara-gara Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri yang gopoh cuba hendak salahkan kerajaan. Sebaliknya perkara ini jika diperhalusi memang terang-terang boleh buat orang ketawa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
penangbanjir.jpg

DAP dan janji-janji 'kalau' berkuasa...

Dalam Konvensyen DAP yang berlangsung Ahad lalu, Lim Guan Eng membuat ucapan yang membuatkan kita tersengih-sengih mendengarnya.  Kata Guan Eng, beliau berjanji sekiranya PR dapat memenangi Putrajaya maka masalah banjir di Pahang akan diselesaikan dalam masa satu penggal sahaja.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Super User
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 501  tetamu dalam talian