26Jun2019

Pengkalan Kubor: Kisah Haji Mat Razi dan Pondok Simpangan

Ramai yang tidak tahu, dalam kedinginan pagi Rabu, Mat Razi Mat Ail, bekas Penolong Pegawai Pendidikan Daerah Tumpat 'berpeluh'.

Namanya 'naik' tiba-tiba sebagai calon BN untuk pilihanraya kecil DUN Pengkalan Kubor. AJK UMNO bahagian Tumpat ini  dibawa ke Putrajaya untuk menghadiri 'temuduga'

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
isis-konvoi

Pecah penjara jadi strategi ISIS tawan Iraq

Beberapa minggu lepas, kumpulan bersenjata yang dikenali dengan nama Negara Islam Iraq dan al-Sham (ISIS) merampas sebahagian besar wilayah Iraq, sehingga membuatkan pergerakan itu menjadi pemerintah de facto kepada berjuta-juta orang di kawasan yang sama besar dengan Jordan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
kazim1vvxx

Ustaz Kazim menyesal tolak jadi MT UMNO

Ini kisah yang keluar sendiri dari mulut penceramah popular, Mohammad Kazim Elias atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim.

Ia diceritakan depan 3,000 orang yang hadir mendengar ceramah Israk Mikraj yang disampaikan beliau di kampung Batak Rabit Teluk Intan pada Rabu malam.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
ti-dyana-garuxx

Sorry Uncle Lim...

Ibarat cempedak sudah jadi nangka.Seperti diduga sejak sebelum hari penamaan calon lagi DAP membuat percaturan yang silap apabila cuba menjadikan calon Melayu, Dyana Sofya Mohd Daud,27 tahun sebagai 'penghias tingkap' calon mewakili parti itu dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
mh-zaharie513

Kapten Zaharie: Antara tuduhan dunia dan kenangan rakan-rakan

Sebelas hari berlalu...kini misteri kehilangan pesawat MH370 nampaknya sudah makin terarah kepada juruterbang pesawat Kapten Zaharie Ahmad Shah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 472  tetamu dalam talian