21Ogos2019

Pilihanraya kampus: Mahasiswa pro kerajaan menang besar di kampus utama

Sehingga lewat malam Khamis kumpulan mahasiswa yang menyokong kerajaan dan menamakan gabungan mereka sebagai Pro-A (Aspirasi) menang besar di kampus-kampus utama seluruh negara.

Kemenangan mengejut ini membangkitkan tanda-tanya banyak pihak kerana kekalahan teruk mahasiswa pro pembangkang yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Teka teki agenda di sebalik provokasi melampau DAP terhadap PAS...

Mengapa DAP memberi tekanan politik yang teruk kepada PAS akhir-akhir ini? Adakah kerana hendak berkempen untuk calon tertentu menang dalam pemilihan parti itu dalam Muktamar PAS 4 hingga 6 Jun ini. Atau ada ada agenda lebih besar lagi?

Benarkah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Pencerahan mengenai Negara Islam, apa, siapa, mengapa...?

Pagi Rabu saya membaca berita mengenai tindakan polis menangkap 13 orang yang dipercayai telah dipengaruhi kumpulan militan yang menggelarkan diri mereka Negara Islam (IS).

Pada sebelah malamnya saya terbaca pula berita dunia bahawa 60 negara telah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Negara Islam... Kumpulan militan paling kaya pernah wujud di dunia

VIDEO DI DALAM Dengan wang tunai dan aset terkumpul RM6.5 bilion selain pendapatan harian RM3.2juta tidak dinafikan lagi kumpulan militan Negara Islam (IS) adalah kelompok pengganas paling kaya di dunia yang pernah wujud.

Sungguhpun media dunia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Yaman jatuh ke tangan pemberontak: Kerajaan bawa keluar rakyat Malaysia bermula Isnin

KEMASKINI  Ketika dunia asyik dengan agenda Barat memerangi kumpulan Negara Islam di Syria dan Iraq... Yaman, negara di pinggir Barat Daya Semenanjung Tanah Arab  dan bersempadan dengan Arab Saudi jatuh ke tangan pemberontak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 300  tetamu dalam talian