26Jun2019

Kisah Husam dari 'kesayangan' kepada 'terbuang' dalam PAS...

Ingat lagi kisah bekas Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa yang berucap dalam satu majlis anjuran Parti Amanah Negara (PAN) awal Januari lalu... ?

Husam menyertai dan berucap di Majlis Makan Malam PAN Kelantan pada 1 Januari di Petaling Jaya dan menyertai majlis DAP di Johor pada malam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

McDonald's, Israel dan Palestin... antara fakta dan mitos

Satu hari lebih kurang sebulan yang lalu, anak saya ajak ke McDonald's yang terletak berdekatan kediaman saya di Bandar Seri Putra Bangi... "dah lama saya tak makan McDonald's," katanya.

Kebetulan hari itu rupanya ada majlis khas yang dianjurkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Apa Pemuda BN buat di pedalaman Sarawak...?

Selalu disebut sebagai 'budak bandar' dan golongan elitis, Ketua Pemuda BN Khairy Jamaluddin menyahut cabaran dengan mengarahkan 'budak-budaknya' ke kawasan pedalaman.

Ketika umat Islam di Malaysia bercuti menyambut Hari Raya Aidiladha, Pemuda BN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Long Busang: Menjejak kubu penyokong setia kerajaan BN

Bahagian satu Sejak dua pilihanraya umum terakhir ini, 2008 dan 2013, satu fakta yang disepakati semua penganalisis politik adalah kerajaan Barisan Nasional mendapat sokongan padu dari masyarakat luar bandar.

Mereka menyokong BN kerana khidmat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Amaran PM... orang Melayu ada perasaan... orang Melayu juga ada hadnya

Dua hari selepas Himpunan Rakyat Bersatu yang menyaksikan ribuan orang Melayu berhimpun di Padang Merbok...Jumaat malam, Datuk Seri Najib Tun Razak secara terbuka mengiktiraf dan mengucapkan tahniah pada 'kebangkitan' orang Melayu itu.

Tanpa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 527  tetamu dalam talian