04Ogos2020

Agenda Daily

Mastura bukan calon terdesak...

Tidak ada kejutan bilamana Timbalan Perdana Menteri Dato Seri Dr.Ahmad Zahid Hamidi mengumumkan nama Datin Mastura Mohd Yazid sebagai calon Barisan Nasional (BN) dalam Pilihanraya Kecil Kuala Kangsar bulan depan.
 
 
Bahkan beberapa hari sebelum itu lagi nama Mastura bermain disetiap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Bravo . . . Pemukiman di Kerian lebih berjaya

Untuk tujuan kenyataan media Menteri Besar Perak merumuskan bahawa Pemukiman di Kerian yang berakhir Sabtu lalu berjaya mencapai matlamat. Dengan lain erti kata program julung-julung kali di kawasan itu membuahkan hasil yang positif.

Maka tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Pengalaman Zahid sejak bergelar YAB pulang ke Bagan Datoh . . . . macam dulu-dulu

Siapa kata Timbalan Perdana Menteri Dato Seri Dr.Ahmad Zahid Hamidi sudah berubah serta melupakan kawan-kawan lama terutama di kawasan parlimennya, Bagan Datoh apabila dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri tahun lalu?

Jikapun ada mereka yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

MB Perak sambung pemukiman di daerah Kerian

Program Pemukiman Menteri Besar di daerah Hulu Perak yang berakhir Sabtu lepas telah memberi satu tafsiran atau dalam konteks ini  satu dimensi baru kepada perkataan program  turun padang.

Program berkonsepkan penglibatan rakyat ini jauh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Muallim julang nama bandar Tanjung Malim

Daerah Muallim terletak di selatan negeri Perak masih terlalu baru untuk dibanding dengan mana-mana daerah kerana ia hanya baru diistihar sebagai daerah ke11  oleh  Sultan Nazrin Muizzuddin Shah pada Isnin lepas.
 
Namun jika dilihat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 398  tetamu dalam talian