14Ogos2020

Agenda Daily

Mengapa projek pembangunan di Pulau Pangkor lambat siap...?

Sejak dilantik menjadi Menteri Besar banyak juga projek pembangunan diluluskan di Pulau Pangkor namun agak malang projek yang dilaksanakan memakan masa begitu lama lebih lama dari tarikh dijanjikan siap seperti terdapat dalam kontrak.

Dengan lain erti kontraktor-kontraktor yang memperoleh kontrak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

PRU14: Zambry pindah kerusi Parlimen... ?

Pada ketika suhu politik di Perak berada ibarat suam-suam kuku, Menteri Besar (MB), Dato’ Seri Dr Zambry Abd Kadir mencetuskan polimik baru mengenai kedudukan dan masa depan kareer politiknya.

Kenyataan beliau yang membayangkan beliau bersedia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Dialog Pangkor dengan faktor wownya

Dialog Pangkor atau juga disebut Pangkor International Development Dialogue yang bermula Isnin dengan majlis perasmian dilakukan Menteri Besar Dato Seri Dr.Zambry Abd Kadir pada sebelah pagi benar-benar mencerminkan sebuah program bertaraf dunia.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Benarkah PATI pembawa malaria?

Terdapat dakwaan pendatang luar atau PATI di negara ini sebagai punca kemasukan semula penyakit malaria ke negara ini masih diperbualkan. Kedah pernah mendakwa penyakit ini dibawa PATI seperti dari Myanmar.

Tetapi walaupun dakwaan itu dibuat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

Keunikan program permukiman MB Perak

Kalau ada yang terlepas pandang program permukiman kerajaan negeri Perak bukan sahaja mendapat pengiktirafan pihak tertinggi juga jika diteliti dari setiap aspek ia mempunyai keunikan tersendiri.

Bukan tujuan menyindir mana-mana pihak tetapi program

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 441  tetamu dalam talian