16Januari2021

Agenda Daily

patrick-teohx

Patrick Teoh lu kurang ajar..

Bukanlah benda yang mengejutkan bila Patrick Teoh komen dalam facebooknya kata-kata yang menghina agama Islam. Semuanya kerana dia tak setuju dengan garis pandauan yang dikeluarkan oleh kerajaan Pas Kedah tentang sambutan Tahun Baru Cina 1 Malaysia 2013. Mungkin ada orang beliak mata baca komen

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ogy

Ogy lancar restorannya... Ogy D' Greenwood

Dalam diam-diam Fauziah Datuk Ahmad Daud sudah jadi taukeh restoran. Walaupun 28 Disember ini akan diadakan "soft launch" dengan rakan-rakand an media, tetapi restoran itu sudah beroperasi dan Ogy saban malam ada di restoran itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
masterchef

Masterchef: Kalau Ah Hong menang kami tak malu

SIAPA tonton Masterchef Malaysia Kedua tentu kenal dua wajah ini. Mereka adalah antara peserta yang gigih tetapi kecundang dan tidak sampai ke peringkat akhir untuk jadi juara.

Bagi Ahmad Nuruddin Rasid dan Hafiz Bukhari anggap rezeki dan tuah tidak menyebelahi mereka. Kerana walaupun tidak dapat apa yang dihajatkan, namun, mereka mendapat sesuatu yang lebih berharga - iaitu nilai persahabatan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ikon-catatan-odah-150xxx

Afdlin, Gaza dan si pencacai..

Ramai yang tonton rancangan Bicara di TV AlHijrah minggu lepas terpegun dengar cerita Afdlin Shauki tentang Palestin. Afdlin yang menyertai misi ke Gaza telah memperlihatkan sisinya yang lain - bukan sisi Afdlin Boboi. Afdlin yang saya lihat dalam rancangan Bicara itu adalah seorang seniman yang sangat prihatin tentang nasib rakan seagamanya, rakyat Palestin.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
mawikaya

"Saya bukan bersih yang kuning tu"- Mawi

Lepas jumpa Mawi di sebuah kedai kopi di Bangi minggu lalu, saya jadi cemburu. Cemburu kerana dia anak Felda. Bestnya jadi anak Felda. Kata Mawi, ramai kawan-kawannya yang sama membesar di Felda Taib Andak dulu, dapat manfaat dan hidup senang.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 502  tetamu dalam talian