24Januari2021

Agenda Daily

sharifahxxvv

Sharifah Aini dirawat di ICU kerana jangkitan paru-paru

Penyanyi wanita tersohor Malaysia Datuk Sharifah Aini Syed Jaafar dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) di sebuah hospital swasta di sini kerana jangkitan paru-paru.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
azizdesa

Cerita Aziz Desa yang sudah lama menyepi...

Sudah lama Aziz Desa tidak muncul di kaca TV, alih-alih jadi 'ketua rombongan' program bersama UIA masuk kampung pedalaman di Pekan, Pahang. Sebelum itu, beliau juga bawa media makan angin di daerah Baling, Kedah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ataix

Atai tinggalkan Pos Malaysia untuk teruskan legasi Sudirman...

22 Februari 2014, genap 22 tahun Sudirman Haji Arshad kembali ke pangkuan Ilahi. Seperti biasa mengenangnya dengan alfatihah dan tahlil, tahun ini satu perubahan baru adalah legasi yang ditinggalkan penghibur besar ini bakal diteruskan oleh anak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
kembarabudi

Kembara yang berakar dari budi ....

Terlebih dulu saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih tidak terhingga kepada rakan seperjuangan saya semasa di Berita Harian dulu, pengacara terkenal Aziz Desa. Beliau adalah perunding media bagi program empat hari anjuran Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) ini.

Banyak sebab untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
nabilmaharajalawak

Nabil, "lu kena fikirlah sendiri".....

Syabas Astro kerana memberikan ruang untuk mencungkil bakat para pelawak. Syabas juga kerana pelawak inilah yang bakal menjadi pelapis pelawak-pelawak yang ada. Kerana jika tidak, dunia lawak negara akan mati sebab mereka adalah hero yang tidak didendang, berbanding hero-hero lain dalam industri hiburan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 515  tetamu dalam talian