16Januari2021

Agenda Daily

Sekali lagi saya tersalah menilai Aznil...

Ketika Sekolah Kebangsaan Bandar Bukit Mahkota (SKBBM) meminta nama artis yang sangat sinonim dengan kanak-kanak untuk Hari Kanak Kanak, saya tidak dapat memikirkan nama lain selain Datuk Aznil Haji Nawawi @ Paknil.

Walaupun ada beberapa nama dicadangkan, namun saya tetap pilih Paknil. Ternyata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL

Burukkan imej Tompel, yang untungnya siapa?

Jika bapa anda digambarkan sebagai antagonis, kejam dan negatif, bagaimana rasanya? Sudah tentulah marah dan sakit hati. Inilah yang dirasakan barangkali oleh keluarga dan waris seniman AR Tompel ketika ini yang mahu Astro menghentkan penayangan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh saodah ismail
odah4-ok

Hari-hari terakhir bersama Sharifah Aini...

Kepulangan Biduan Negara Datuk Sharifah Aini ke rahmatullah Sabtu pagi, 5 Julai  masih mengejutkan kita. Bagi saya...ia bagaikan satu mimpi.Kak Ani atau ada juga yang memanggilnya Kak Pah akan sentiasa segar dalam ingatan sebagai biduanita yang memiliki kelas tersendiri. Anda tidak akan jumpa dia bersepah di mana-mana majlis hiburan, sebaliknya sangat eksklusif.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ramlims-shahrifah

Hajat Sharifah Aini yang tak sampai... - Ramli MS

Hajat Datuk Sharifah Aini untuk rakam album terbaik yang memuatkan lagu-lagu klasiknya tidak kesampaian disebabkan masalah kesihatan yang terjejas sejak beberapa tahun lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
awie-felixa

Awie dan Felixa : Doakan yang terbaik buat mereka...

Syukur alhamdulillah model jelita lagi comel, Felixia Yeap kini memeluk Islam.

Felixia yang memilih nama Raisha Rania telah memilih untuk memulakan hidup barunya itu pada hari lahir ke 28 iaitu pada 3 Julai baru-baru ini di masjid Al Ghuffran yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 497  tetamu dalam talian