24Januari2021

Agenda Daily

Dinding rumah tiba-tiba roboh…

Pada suatu Ramadhan tatkala masih bergelar Ahli Parlimen Hulu Langat, seorang rakan yang sama-sama bekerja di Utusan Melayu dahulu iaitu Puan Melati Ariff menghantar e-mail kepada saya menyatakan betapa sedihnya beliau menatap kisah seorang pelajar miskin yang sedang sakit paru-paru berair.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kalau dah bukan rezeki…

Bulan Ramadhan telah menemukan saya dengan seorang saudara baru yang memperkenalkan namanya sebagai Kamal. Saya sering melihat seorang lelaki Cina berbaju lengan panjang dan seluar serta serban di kepala di antara Sungai Besi dan Plaza Tol Sungai Besi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pendedahan wajar untuk Ahli Parlimen

Baru-baru ini Ahli Parlimen Seri Gading, Datuk Mohamad Aziz 'naik angin' di Dewan Rakyat kerana tidak puas hati dengan cara kerajaan menangani kebanjiran pekerja asing di negara ini. Beliau melepaskan geramnya apabila mencelah sesi jawapan oleh Timbalan Menteri Tenaga Manusia, Datuk Noraini Ahmad yang sedang mengulas pelbagai pandangan dan kritikan yang dilemparkan oleh ahli-ahli parlimen.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Terdengar suara bayi menangis di lokasi kemalangan….

Suatu petang, wartawan kanan di meja jenayah, HajI Sirajuddin Mokthar (kini Allahyarham) atau lebih dikenali dengan nama penanya HC Raj meminta bantuan saya agar mengambil gambar lokasi kemalangan yang berlaku di Lebuhraya Kuala Lumpur Seremban berhampiran Bangi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Datuk Sirajuddin yang kukenali…….

Datuk Sirajuddin Rafia (gambar berpetak) dalam satu majlis bersama-sama anggota Jabatan Pengarang Utusan Melayu


Saya berkira-kira untuk menyiapkan ruangan ini sejak beberapa malam yang lalu lagi sehinggalah saya dikejutkan oleh deringan telefon menghantar pesanan ringkas (SMS) daripada Ketua Pengarang Agendadaily, saudara Rosli Ismail.Setiap percubaan untuk memulakan catatan tidak berjaya. Sebenarnya saya tidak dapat memberi fokus kepada pengalaman-pengalaman lama yang hendak dicatatkan dalam ruangan ini.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 989  tetamu dalam talian