16Januari2021

Agenda Daily

Rakan sihat dikhabarkan meninggal: Gangguan emosi burukkan kesihatan

Terlantar begitu lama di hospital memang menghantui fikiran. Macam-macam yang terfikir terutamanya berapa lama lagikah aku akan tersadai di sini. Dan, kadangkala kerana dihasut oleh fikiran negatif, timbul juga pertanyaan adakah aku akan sembuh atau berakhir di sini sahaja.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mengenali kawan dan sahabat...

Catatan di Wad 8B – siri 3

Sepanjang kira-kira dua bulan terlantar di Wad 8B, ratusan saudara dan kenalan yang menziarah ketika sedang uzur. Tatkala terlantar itu, khususnya ketika tenat iaitu beberapa hari selepas keluar dari ICU bermacam-macam yang terpancar dalam fikiran – berkisar kepada penyakit, keluarga, masa depan, hidup dan mati serta pelbagai perkara lagi sama ada yang positif mahupun yang negatif.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kalau sakit nanti….. duduklah di sini

Tanggal 15 Jun 2010 adalah satu tarikh yang tidak mungkin dapat saya lupakan dalam hidup ini. Anehnya, pada tarikh tersebut saya tidak mengetahui apa yang terjadi kepada diri sendiri. Ia hanya menjadi tarikh bersejarah berdasarkan cerita yang disampaikan oleh ahli-ahli keluarga.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Dahulu saya interbiu ZAM, kini dia temuramah saya

Bersama-sama mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib dan isteri (kanan) serta rakan-rakan Ahli Parllimen selepas satu majlis di Istana Selangor, Klang

Hari kelima baru sedar dan dapat mengenal orang. Namun entah macam mana, rasa macam tak nampak, tetapi anak-anak kata, sianu dan sianu ada datang. Begitulah keadaannya. Menurut anak lagi, saya bersembang-sembang dengan seorang abang, tetapi tidak lama selepas abang itu meninggalkan wad, saya bertanya kenapa dia tidak datang ziarah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ramadhan dan idulfitri di hospital

Saiz badan saya memang besar sejak dari kecil lagi. Hanya ketika berusia 16 hingg 17 tahun dapatlah memakai selur berlilitan 26 hingga 28 inci, Selain daripada itu, sama ada dua kali ganda daripada ukuran lilitan itu apapun kurang sedikit.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 858  tetamu dalam talian