24Januari2021

Agenda Daily

ikon-bad-200-latest

MB Negeri Sembilan diperdaya ibu tunggal....?

BARU Oleh kerana Bandar Baru Bangi bersempadan dengan Negeri Sembilan, iaitu melalui daerahnya Nilai, sering juga saya mengikuti siaran Negeri FM melalui gelombang 92.6. Malah, rangkaian 1 radio dalam kereta telah 'setting' gelombang tersebut. Rangakian 2 baharulah 98.3 - stesen yang amat diminati sepertimana yang dicatatkan dalam siri yang lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Rima diraba anu.com yang tercapai....

BARU Sejak zaman bersekolah lagi iaitu sekitar tahun 1970-an saya amat gemar mendengar siaran radio di gelombang FM97.2 iaitu stesen khas untuk anak-anak Kuala Lumpur atau kawasan-kawasan yang berhampiran dengannya.  Dahulu, rangkaian ini disebut sebagai Radio Malaysia Ibukota atau ringasnya RMIK. Siapa lagi DJ terkemukanya jika bukan Zainal Din Zainal.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Profesor China martabatkan Bahasa Melayu, orang Melayu perlekeh bahasa sendiri...

BARU Pada bulan Mei lalu, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan hasratnya agar penggunaan bahasa Melayu diperluas hingga menjadi bahasa pengantar antarabangsa.  Minggu lalu, beliau bersuara lagi mahu bahasa itu atau rasminya disebut sebagai bahasa kebangaaan digunakan secara meluas oleh jabatan-jabatan kerajaan dalam semua majlis.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Kisah roti canai banjir percuma, ayam dan rojak diskaun, sikit punya hallah.....

BARU "Bang nanti Deepavali marilah rumah... abang sama kakak mesti datang," begitu pelawa seorang wanita penjual ayam kepada saya ketika membeli tiga ekor ayam daripadanya minggu lalu. Wanita ini beria-ia mengingatkan saya agar tidak menghampa keluarganya ketika menyambut perayaan pesta cahaya itu. "Ya.. mesti mau datang, mari semua...anak cucu semua mari." begitu pula bapanya mencelah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
adlan2

Halimah ...seorang ibu yang istimewa

Sepanjang bulan Ramadhan, oleh kerana tidak banyak kegiatan nak dilakukan, saya menggunakan masa terluang untuk berinteraksi dalam facebook. Yang paling sering dilayari tentulah Alumni Yayasan Selangor dan ADLAN - ringkasan kepada Asrama Dr. Latiff Alumni Network. Kedua-duanya adalah laman milik bekas pelajar Yayasan Selangor. Alumni dipelopori Persatuan Alumni Yayasan Selangor (PAYS) manakala ADLAN oleh anak-anak Yayasan Selangor (YS) yang pernah berteduh di bawah Asrama Dr. Latiff di Pesiaran Gurney, Kuala Lumpur.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 984  tetamu dalam talian