16Januari2021

Agenda Daily

ikon-bad-200-latest

Cuti-cuti dan cuit-cuit....

BARU Bersempena cuti panjang hujung tahun lalu, walaupun sebagai pesara, cuti adalah sepanjang tahun, saya ambil kesempatan berkunjung ke Taman Pertanian Shah Alam. Ha ha..sebut namanya mungkin ada yang tanya kat mana pula...?  Di Shah Alamlah.. Asalnya dipanggil dengan nama Taman Pertanian Bukit Cerakah. Dah tu tukar ke Taman Pertanian Malaysia... Taman Pertanian Seri Alam dan apa-apa lagilah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Lain dahulu lain sekarang, jangan jadi lebai malang...

Seorang pengikut ruangan WADTK menelefon saya bertanya kenapa dah dua minggu berturut-turut catatan mengenai politik sahaja sedangkan awal-awal lagi dah kata jangan seret lagi ke kancah itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Mahu ke mana selepas ini...?

Setelah sekian banyak menulis mengenai pengalaman lalu sebagai wartawan dan ahli dewan, kali ini saya terpanggil pula untuk menulis mengenai hal-hal semasa. Sebagai wartawan, saya juga berkecimpung dalam politik dan apabila menjadi ahli dewan, saya bergelumang dalam arena itu.  Kini dalam era 'tak ketahuan' saya amat kurang berpolitik, tetapi kebelakangan ini, ada kawan-kawan yang mencari saya untuk sembang-sembang politik.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Saya ni menantu musuh Datok....

Dalam catatan yang lalu saya telah menyebut perihal kawan-kawan yang teringin menjadi calon dalam pilihanraya umum akan datang. Tatkala begitu ramai yang mahu 'menempah kot' tidak kurang juga terdapatnya tokoh-tokoh tertentu yang 'menolak tuah'.  Saya gunakan istilah 'menolak tuah' kerana individu berkenaan yang diuar-uarkan untuk bertanding tetapi enggan kerana alasan-alasannya tersendiri.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Isteri terima ucapan takziah....

BARU "Saya sekeluarga ucapkan takziah kepada Datin. Semoga bersabar. Kami berada di Kelantan..." begitulah lebih kurang ucapan takziah yang diterima oleh isteri saya ketika beliau sedang bekerja di pejabat, di ibukota Kuala Lumpur. Ucapan itu diterima melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS) yang dihantar ke telefon bimbitnya kira-kira sebulan yang lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 852  tetamu dalam talian