27Februari2021

Agenda Daily

Selepas wartawan pelatih pengsan...saya pula tumbang....

Sebagai wartawan, tugasan yang dihadapi tidak pernah kering daripada menghadapi peristiwa-peristiwa yang lucu, panas, berdebar, berisiko tinggi, kecewa, menyayat dan mengguris perasaan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Yang paling dikhuatiri ialah panggilan selepas jam 11.00 malam...

Para pegawai dan anggota Pertahanan Awam Cawangan Putrajaya dan Unit Kajang merakamkan kenangan selepas satu majlis tamat kursus di Kajang, akhir tahun lalu.

Tatkala negara dilanda banjir seperti kini, saya sering mengingatkan rakan-rakan seangkatan dalam Jabatan Pertahanan Awam (JPA3) Unit Kajang, supaya sentiasa siap sedia untuk menghadapi pelbagai kemungkinan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Orang Asli yang bijaksana…..

Seperti yang pernah saya catatkan dalam ruangan ini, semasa menjadi Ahli Parlimen, banyak juga pengundi saya yang terdiri daripada Orang Asli. Ada tujuh perkampungan Orang Asli dalam kawasan berkenaan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Darah korban penawar gout……

Sebahagian daripada warga Mutiara Bangi, Bandar Baru Bangi, melapah lembu yang dikorbankan sempena Iduladha, baru-baru ini.

Sambutan Iduladha tahun ini mungkin agak berbeza dengan sambutan tahun-tahun yang lalu. Yang paling ketara, masjid-masjid di bandar termasuk ibukota Kuala Lumpur yang lazimnya lengang, kali ini terus penuh sesak macam solat Jumaat.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pelukan erat sebelum ditahan dalam Ops Lalang

Ops Lalang yang berlaku pada tahun 1987 masih segar dalam ingatan saya. Orang yang bertanggungjawab memainkan isu sehingga operasi berkenaan terpaksa dijalankan, kemudiannya adalah ahli Parlimen saya di Hulu Langat.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 368  tetamu dalam talian