27Februari2021

Agenda Daily

Calon…ada cuba tawar ‘ wang besar’

Apakah yang paling wajar dimuatkan dalam ruangan ini jika bukan fasal pilihanraya? Begitulah yang saya fikirkan, tetapi lama betul terpaksa difikirkan di mana hendak bermula. Cerita mengenai calon lama yang tak ditukar walaupun itu adalah harapan pengundi, sudah di paparkan dalam media harian.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Gelabah…gabra…dan macam-macam


Menteri Penerangan, Zainuddin Maidin (pegang buku) pun mungkin masih berdebar-debar menanti pengumuman oleh Menteri Besar Kedah siapa bertanding atau sebaliknya.

Selasa 19 Februari 2008 menjadi hari berdebar-debar bagi mereka yang berhajat besar untuk menyertai pilihanraya umum ke-12. Bagi tokoh-tokoh yang menyandang jawatan YB pada pilihanraya ke-11 pasti tertunggu-tunggu untuk mengetahui sama ada mereka terpilih lagi atau sebaliknya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

“Hok gemokni sapo dio,’’ tanya Nik Aziz...

Pilihanraya 1986 meninggalkan kesan yang amat mendalam dalam hidup saya sebagai wartawan, kemudiannya ahli dewan dan kini berakhir dengan tidak ketahuan. Kenangan yang tidak mungkin dapat dilupakan ialah tugasan membuat liputan pilihanraya umum di Kota Baharu ketika itu adalah pengalaman pertama kali saya menjejak kaki ke Kelantan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Alahai van merah...

Pengalaman membuat liputan pilihanraya umum di Kelantan pada tahun 1986 sebenarnya tidak sekadar apa yang dicatatkan dalam ruangan ini sebelum ini. Seperti yang saya pernah catatkan, ada banyak kenangan manis. Cuma, menanti waktu dan isu sesuai untuk memaparkannya pada masa hadapan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Susahnya apabila bergelar YB……

Minum petang bersama rakan-rakan wakil media tanahair dan ketua kampung di Ecotouria Resort, Sungai Chongkak, Hulu Langat.

Bagi seseorang yang tidak pernah membuat persiapan untuk menjadi wakil rakyat atau bergelar YB beliau mungkin berhadapan dengan pelbagai masalah. Masalah-masalah ini meliputi masalah peribadi, masalah melibatkan keluarga, masalah dengan masyarakat dan juga masalah masa.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 350  tetamu dalam talian