27Februari2021

Agenda Daily

” No brother… no.. no you cannot… you cannot .”...

Yang berkacamata hitam tu ialah Chief, bukannya Pak Arab jual tarbus.... di kanan pula Ridhwan Syam. Kami ronda-ronda mencari barangan kulit di Casablanca.

 

Catatan terakhir saya dalam ruangan ini terpapar agak lama…. Itupun kerana gara-gara makan juga. Kata doktor saya telah tersalah makan menyebabkan saya ‘tergolek’ selama beberapa hari.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Gara-gara bil makan RM2,800, bayar bawah meja…

Apabila bekalan beras tiba-tiba berkurangan di pasaran, ramai yang menjadi haru-biru kerana tidak pernah menjangka beras yang ditanak menjadi nasi dan merupakan makanan asas rakyat negara ini akan berkurangan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Menjala ikan di Parlimen Malaysia…

Hanya tinggal kenangan.... di coffee house inilah saya pernah menjala ikan kap Jepun dan tongsan sisik kasar sebelum bangunan Parlimen diubahsuai pada tahun 2004. Kini ruang ini adalah tempat makan-minum dan rehat YB-YB.

Sidang Parlimen masih berlangsung dengan saban hari ada sahaja pertikaman lidah yang belaku. Jika seminggu lalu, pertikaman lidah ini menjadi tarikan untuk ahli-ahli parlimen tidak mengsongkan tempat duduk masing-masing, kini mereka sekadar menjenguk di kaca tv di ruang rehat yang disediakan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sekadar renungan…

Menjelang berlangsungnya Persidangan Perwakilan Bahagian UMNO tidak lama, terkenang saya peristiwa berkempen yang berkesudahan di Balai Polis Kajang dan dipanggil sebagai saksi oleh Lembaga Disiplin parti kerana ketua bahagian menghadapi tuduhan ‘main duit’.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Dua penggal jadi MP belum pernah tengok ini macam...

Jam di tangan menunjukkan waktu ketika itu tepat pukul 10.00 pagi. Saya baharu sahaja menghampiri pintu masuk utama ke Bangunan Parlimen. Kereta berderetan sehingga ke pondok polis di tepi pintu masuk. Saya terkejut kerana 10 tahun berulang alik sebagai wartawan dan sembilan tahun lagi sebagai ahli dewan, tidak pernah saya lihat kenderaan sebanyak itu di perkarangan Parlimen.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 382  tetamu dalam talian