24Januari2021

Agenda Daily

Rita dapat anak lagi……

Pada suatu hari saya dikejutkan dengan sapaan oleh seorang wanita. Ketika itu saya dan seorang lagi rakan sedang berada di sebuah 'supermarket' di Chow Kit, Kuala Lumpur.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Di sebalik gema takbir Idulfitri

Imam sedang membaca khutbah hariraya Idulfitri manakala para petugas sedang sibuk menghulur tabung mengutip sumbangan daripada para jemaah yang baru selesai mengerjakan solat dua rakaat.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pergi kosong, balik hampas…

Sekarang, satu Negara sibuk mengenai politik khususnya UMNO yang sedang melaksanakan persidangan tahunan di peringkat cawangan. Walaupun baru di peringkat cawangan, bahangnya terbawa dan terasa ke peringkat tertinggi iaitu Majlis Tertinggi parti.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

“Apalah makna hari raya bagi kami…..”

Semakin hampir 1 Syawal, semakin teringat pelbagai peristiwa yang dilalui semasa menjadi wartawan bersama Utusan Melayu. Kenangan yang paling mengusik jiwa ialah apabila ditugaskan menemuramah anak-anak yatim yang bakal menyambut perayaaan setahun sekali itu tanpa ibu atau bapa. Dan, yang lebih menyedih dan menyayat perasaan adalah berhadapan dengan anak-anak yang bergelar yatim piatu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Lagi fasal makan…awas ’ikan terbang’

Catatan kali ini diteruskan lagi dengan hal-hal berkaitan dengan makan, tetapi percayalah, ini adalah catatan terakhir khusus mengenai makan. Dalam masa kurang sedikit daripada empat minggu lagi, kita akan berpuasa Ramadhan – tak makan waktu siang tapi banyak makan pada waktu malam.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1017  tetamu dalam talian