27Februari2021

Agenda Daily

ikon-bad-200-latest

Memo panjang dan pengalaman pahit dewasakan saya ....

Membaca ulasan dan pandangan kawan-kawan melalui Facebook, banyak mengembalikan kenangan lama yang telah dilalui. Ada ketikanya tulisan mereka bukan sahaja menghimbau kenangan lama bekenaan, tetapi juga menjadi sumber  ilham untuk mengisi ruangan ini.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Mana Hiburan Rakyat 1 Malaysia....?

Apabila mendapat jemputan dari Istana Budaya untuk menyaksikan Konsert Pop Yeh-yeh pertengahan bulan lalu saya tak sabar-sabar lagi untuk hadir.  Sudah dua kali konsert yang sama diadakan di situ, tetapi kedua-dua kalinya saya tak dapat hadir kerana kesihatan yang tidak mengizinkan.  Jadi, apabila konsert diadakan dari 20 hingga 22 Januari lalu, saya tak sabar-sabar lagi untuk hadir pada malam kedua.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

RM4 sebiji.. berhentilah makan telur penyu!

Baru-baru ini saya menelefon Azman Suradi, bekas Penolong Pengarang di meja sukan Utusan kerana mahu sembang-sembang petang.  "Alah Bad...aku dah tersarung ni. Pagi tadi dia orang ajak aku sarapan. Aku jointlah..kemudian kena sarung.. petang ni dah sampai Kuala Terengganu,'' demikian Azman memberitahu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-latest

Wartawan bagus vs wartawan bogus...

Nak cerita mengenai pengalaman-pengalaman lama sebagai wartawan. Namun sebelum itu kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah Kamariah Ahmad mantan wartawan Utusan Melayu yang telah kembali ke rahmahmatullah baru-baru ini. Al-Fatihah.  Kamariah seorang wartawan gigih...yang dia tahu cuma kerja dan kerja selepas tu balik rumah. Pagi ke mahkamah, petang balik ke pejabat dan malam terus balik Semenjak mengenali Allahyarham, beliau memang tinggal bersendirian dan sehinggalah menghembus nafas terakhirnya beliau tetap bersendirian.  Kerana itulah pihak  polis terpaksa memecah masuk ke kediamannya setelah beberapa hari beliau meninggal dunia.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ikon-bad-200-baru1

Terkenang masa lalu....

Untuk minggu ini, sebelum terus mencoret, izinkan saya menyatakan terima kasih kepada pembaca dan pengikut yang gemar memberi komen mengenai tulisan saya, samada melalui ruangan ini mahupun melalui sistem pesanan ringkas (sms) dan juga panggilan telefon.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 368  tetamu dalam talian