01Disember2020

Agenda Daily

Wanita PKR dakwa pemilihan parti tidak telus

Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendesak supaya Setiausaha Agung parti, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan Jawatankuasa Pemilihan PKR dikenakan tindakan tegas oleh parti itu.

Timbalan Ketua Wanita PKR yang juga calon Ketua Wanita PKR dan Exco kerajaan Selangor, Haniza Talha berkata, ia kerana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ketua Pemuda PH bidas Dr Mahathir isu PTPTN..

Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) Nik Nazmi Nik Ahmad membidas kenyataan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa peminjam yang tidak melunaskan tunggakan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) boleh dianggap tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib pertahan cadangan berpakat dengan PAS

Datuk Seri Najib Razak menyokong langkah Presiden UMNO untuk berpakat dengan PAS walau ada bantahan segelintir pemimpin parti.

Bekas perdana menteri itu menyifatkan langkah Datuk Seri Zahid Hamidi bekerjasama dengan PAS “tidak salah” kerana ia juga

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jangan sampai rakyat balas dendam pada anak Mahathir...

Presiden Pemantau Malaysia Baru Datuk Lokman Noor Adam mengingatkan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa rakyat akan membalas dendam terhadap anak-anaknya jika melihat bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dianiaya.

Lokman ditemui

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Wan Azizah letak jawatan TPM selepas suami jadi PM...

Sudah terang lagi bersuluh... sebab tak logik jika fikir Malaysia akan jadi negara pertama di dunia dan dalam sejarah demokrasi moden ada Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri suami isteri.

Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menegaskan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 787  tetamu dalam talian