01Disember2020

Agenda Daily

PH gagal ujian pertama kebebasan akhbar...

Nampaknya media bebas hanyalah slogan kosong kerajaan Pakatan Harapan sama seperti manifesto dan lain-lain janji yang dibuat sebelum ini.

Ini selepas akhbar Utusan Malaysia dan Kosmo! dihalang daripada mendapatkan laporan Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia Kesebelas (RMK-11).

Laporan dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

DAP tidak iktiraf sistem raja berpembagaan dakwa Razlan

Teguran DAP kepada pemimpinnya yang menerima darjah kebesaran sebagai bukti parti itu tidak mengiktiraf sistem raja berpembagaan, kata bekas Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan Datuk Mohd Razlan Mohd Rafii.

Malah Razlan berkata perlembagaan DAP

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Aziz Bari tokoh Melayu baru yang ditonjolkan DAP...

DAP memang sentiasa menonjolkan 'sodang dua' muka Melayu dalam kepimpinannya.

Kita ingat Dharmala N.S, Ahamad Nor, Tunku Aziz adalah beberapa orang antaranya sebelum masing-masing meninggalkan parti itu dengan berbagai sebab.

Yang terbaru jadi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kenapa hapuskan GST...? tanya Najib

Kerajaan hilang hasil dan harga barang tidak turun tapi persoalannya mengapa kerajaan Pakatan Harapan (PH) bermati-matian memansuhkan cukai barang dan perkhidmatan (GST) pada 1 Jun lalu.

Itu persoalan yang dibangkitkan bekas Perdana Menteri, Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rindu zaman Najib...? nelayan harap elaun RM300 musim tengkujuh kekal

Golongan nelayan di Pantai Timur Malaysia sudah mula berjimat cermat dalam  perbelanjaan sebagai persediaan menghadapi musim tengkujuh yang lazimnya melanda kawasan ini pada setiap hujung tahun.

Mereka berkata penting untuk mempunyai simpanan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 572  tetamu dalam talian