26September2020

Agenda Daily

Semua deposit lebih RM25 ribu perlu maklum Bank Negara

Mungkin ini kesan pertama selepas pemansuhan GST, iaitu berkembang semula ekonomi gelap di Malaysia.

Bagi menangani masalah tersebut semua bank perdagangan di negara ini perlu memaklumkan kepada Bank Negara Malaysia (BNM) jika mereka menerima deposit RM25,000 dan ke atas bermula 1

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tapi bukan Zahid Hamidi...

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) akan menerima mana-mana anggota yang ingin menyertai parti itu jika mereka didapati berintegriti, tiada isu salah guna kuasa serta tidak terlibat dengan skandal rasuah.

Pengerusi  Bersatu Pulau Pinang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Van jenazah tak boleh perbaharui cukai jalan kerana isu 1MDB

Ini lawak seram... kejadian di Merapoh Pahang selepas sebuah van jenazah yang disumbangkan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kepada semua masjid tidak boleh memperbaharui cukai jalannya kerana disenarai hitam.

Pengerusi Masjid Jamek

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ringgit terus kerugian berbanding dolar AS

Ringgit meneruskan kerugian berbanding dolar US apabila dibuka lebih rendah hari ini berikutan pelabur tidak memasuki pasaran memandangkan pembentangan bajet 2019 Jumaat depan, kata seorang peniaga.

Pada 9 pagi, ringgit adalah 4.1710/1750

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tindakan PH batal 65 projek di Sarawak tapi lulus 2 di P.Pinang dipersoalkan

Keputusan kerajaan Pakatan Harapan membatalkan 65 projek kecil di Betong Sarawak, tetapi meluluskan dua projek di Pulau Pinang yang mungkin melibatkan kos lima kali lebih tinggi dipertikaikan pemimpin Sarawak.

Naib Presiden PBB Datuk Abdul Karim

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 366  tetamu dalam talian