01Disember2020

Agenda Daily

Ahli PPBM tidak setuju dengan ICERD - Muhyiddin

Tan Sri Muhyiddin Yassin menyatakan “sebahagian besar” ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) tidak bersetuju dengan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD).

Presiden parti berkata perkara itu ekoran kebimbangan mereka jika dokumen itu akan mengugat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rizab antarabangsa susut - Bank Negara

Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) menyusut 1.07 peratus kepada AS$101.7 bilion (RM424.01 bilion) setakat 31 Oktober lalu, berbanding AS$102.8 bilion (RM428.59 bilion) pada 15 Oktober lalu.

Menurut BNM, paras rizab ini memadai untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bersatu Ledang mahu Tok Pa dilantik menteri Kabinet

Menarik untuk diperhatikan... apakah harapan Bersatu Bahagian Ledang supaya Ahli Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapa Mohamed ditawarkan menyertai Kabinet PH kerana pengalaman beliau sebelum ini.

Ketuanya yang juga Adun Tenang, Mohd Solihan Badri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan PH buat hutang baru lebih tinggi...

Kerajaan Pakatan Harapan akan terus membuat hutang baharu berdasarkan petunjuk kadar defisit tahun ini yang lebih tinggi diumumkan dalam Belanjawan 2019.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata anggaran defisit fiskal bagi tahun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Roti Gardenia naik harga kerana SST

Seperti dijangka... Syarikat pengeluaran roti antarabangsa Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd mengesahkan beberapa produk akan naik berkuatkuasa hari ini kerana kenaikan kos bahan dan pengeluaran.

Produk yang terkesan adalah sapuan kaya Auntie Rosie’s

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 618  tetamu dalam talian