31Mei2020

Agenda Daily

Perkasa sertai Himpunan Ummah di Kelab Sultan Sulaiman Sabtu ini

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) menyertai 300 NGO Islam bagi menyuarakan ketidakpuasan hati orang Melayu dengan beberapa tindakan awal kerajaan Pakatan Harapan sejak mengambil tampuk pemerintahan negara.

Setiausaha Agung Perkasa, Syed Hassan Syed Ali berkata, dijangka lebih 7,000

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Formula royalti minyak PH mengurangkan pendapatan negeri...

Bukannya bertambah sebaliknya makin kurang... itulah hakikatnya 'janji' PH berkaitan pemberian 20 peratus royalti minyak ke negeri-negeri pengeluar petroleum seperti Sarawak, Sabah, Kelantan dan Terengganu.

Tun Dr. Mahathir Mohamad menjawab soalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ringgit menjunam minggu depan...

Ringgit meneruskan aliran menurunnya berbanding dolar AS minggu depan berikutan pertumbuhan ekonomi Amerika Syarikat yang lebih kukuh serta jangkaan kenaikan kadar faedah secara beransur-ansur oleh Rizab Persekutuan, kata penganalisis.

Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hina Nabi: Pemuda UMNO buat laporan polis terhadap Balan Pillai

Pemuda UMNO Nibong Tebal dan Gerakan Belia 4B Kawasan Nibong Tebal  membuat laporan terhadap pemilik akaun Facebook bernama Balan Pillai berhubung kenyataannya yang didakwa menghina Nabi Muhammad SAW dan agama Islam.

Laporan polis itu dibuat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apa cerita... Penduduk 'dihalau' dari tanah yang diduduki sejak empat generasi

Sekumpulan penduduk di Kampung Bakar Sampah, Kota Sarang Semut dekat Alor Setar memohon kerajaan negeri memberi penjelasan berhubung status sebenar tanah yang mereka duduki susulan notis kosongkan rumah yang diterima daripada sebuah syarikat mengaku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 603  tetamu dalam talian