31Mei2020

Agenda Daily

Tunaikan dulu janji lama sebelum tabur janji baharu

Calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis dari PKR, Mohd Zawawi Ahmad Mughni disaran memastikan dahulu segala janji lama kerajaan negeri kepada rakyat ditunaikan sebelum menabur janji-janji baharu dalam kempennya.

Perkara itu disuarakan Timbalan Presiden UMNO Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pasaran kewangan domestik terus susut - Bank Negara

Pasaran kewangan domestik pada Jun terus mengalami aliran keluar bukan pemastautin ketika kebimbangan terhadap perang perdagangan yang timbul semula dan jangkaan bahawa dasar monetari Amerika Syarikat (AS) akan kembali kepada keadaan wajar pada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Polis puji penganjur Himpunan Kebangkitan Ummah

Lain kali buat macam ini lagi... Polis berharap Himpunan Kebangkitan Ummah yang diadakan di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, Kuala Lumpur, Sabtu menjadi contoh baik kepada penganjuran perhimpunan aman oleh badan bukan kerajaan.

Timbalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hadkan kemasukan kereta import langkah ke belakang - MAA

Tindakan kerajaan Pakatan Harapan yang mahu menghadkan kemasukan kereta dari luar negara ke dalam pasaran tempatan adalah satu langkah ke belakang bagi pertumbuhan industri automotif negara, kata Persatuan Automotif Malaysia (MAA).

Presiden MAA

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ketirisan cukai SST dianggarkan lebih RM10 billion

Menteri Kewangan di Parlimen baru-baru ini telah mengakui bahawa cukai SST adalah tidak telus berbanding GST. Akibat daripada hal ini, akan berlaku ketirisan kepada hasil kutipan cukai Kerajaan. Namun katanya lagi harga barangan akan tetap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 793  tetamu dalam talian