31Mei2020

Agenda Daily

KPN cabar undang-undang bahasa rasmi - NGO

Ketua Polis Negara Tan Sri Mohammad Fuzi Harun didakwa mencabar undang-undang bahasa rasmi negara selepas mengarahkan PDRM menggunakan bahasa Inggeris bagi taklimat dan operasi harian mereka.

Perkara tersebut dibangkitkan oleh Presiden Akademi Sains Islam Malaysia (Asasi) Prof. Datuk Ir. Dr. Wan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

LGBT: Mujahid mohon maaf, tarik semula kenyataan tandas awam

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa memohon maaf dan menarik semula kenyataan yang kurang sesuai yang dibuat ketika sidang media selepas pertemuan dengan wakil transgender, Nisha Ayub pada Jumaat lalu.

Mujahid dalam satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PH perlu sekat projek kereta nasional ketiga Mahathir

Jika Pakatan Harapan (PH) gagal sekat impian projek mega Kereta Nasional 3 dicetuskan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, bermakna mereka sah membenarkan pentadbiran autokratik beliau.

Demikian tegas Ketua UMNO Bahagian Batu Pahat, Datuk Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mansuhkan kuasa menteri untuk beri pengecualian cukai

Seorang pengamal cukai kanan telah meminta kerajaan memansuhkan seksyen 127 (3A) Akta Cukai Pendapatan 1967 yang membolehkan menteri bertanggungjawab untuk mengecualikan orang atau syarikat tertentu daripada membayar cukai.

Rakan Kongsi Lee

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Dua tahun untuk lihat impak SST

Impak Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) 2.0 hanya boleh dilihat selepas dua tahun pelaksanaannya.

Pengerusi Kumpulan Axelasia Inc Dr Veerinderjeet Singh berkata penilaian tahunan perlu dilakukan, seperti yang dilakukan setelah Cukai Barang dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1014  tetamu dalam talian