19Januari2021

Agenda Daily

Aznil tumpu misi amal Yayasan Persona

Pengacara Datuk Aznil Nawawi mengakui tidak ralat untuk memperlahankan kerjaya seninya bagi meneruskan misi amal dalam Yayasan Persona.

Menurut Aznil atau lebih mesra dipanggil Pak Nil berkata, dia tidak kesal dengan keputusan yang dilakukan itu memandangkan dirinya sudah merangkul pelbagai anugerah sejak melibatkan diri dalam bidang seni.

“Mungkin dulu penglibatan saya dalam industri adalah untuk memenangi anugerah dan mengumpul kekayaan sebanyak yang mungkin.

“Sekarang merupakan masa yang sesuai untuk saya memberi pula kepada orang ramai dengan melakukan misi amal.

“Saya sudah tiada apa lagi untuk dikejar dan saya tidak akan menyesal dengan keputusan yang dilakukan ini kerana ia merupakan aktiviti yang baik.

“Insya-Allah saya akan meneruskan lagi aktiviti ini supaya dengan ini dapat memberi manfaat kepada masyarakat khususnya pada kanak-kanak dalam mempunyai keyakinan diri untuk bersuara,” katanya.

Pak Nil berkata demikian ketika ditemui pada misi kedua Yayasan Persona di Restoran Sate Kajang, pada Khamis.

Pada misi kedua ini Pak Nil bersama Yayasan Persona telah membawa seramai 150 orang pelajar daripada Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih menaiki MRT dan menjamu selera di Restoran Sate Kajang.

Sebelumini, Pak Nil mengadakan sesi perkongsian ilmu dengan pelajar-pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Felda Ulu Tebrau, untuk berkongsi ilmu, kemahiran dan pengalamannya berhadapan dengan khalayak.

Di hadapan lebih 400 pelajar sekolah berkenaan, selebriti itu turut memberi penekanan mengenai kepentingan generasi muda menggunakan platform media sosial dengan bijak.-27/4/2018

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 282  tetamu dalam talian