24Januari2021

Agenda Daily

Pembangkang DUN Kedai boikot ucapan Ku Rahman

Kesemua 17 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) dan Pas keluar dari Dewan DUN sebaik sahaja ADUN Guar Chempedak, Datuk Dr. Ku Abdul Rahman Ku Ismail diberi peluang untuk membahaskan rang undang-undang perbelanjaan negeri 2019, di sini hari ini.

Ketua Pembangkang, Muhammad Sanusi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rafizi atasi Azmin dalam pemilihan jawatan no dua PKR

Naib Presiden PKR Mohd Rafizi Ramli menang besar mengatasi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam persaingan merebut jawatan timbalan presiden PKR pada pemilihan semula parti itu bagi cabang Pensiangan, Ahad.

Keputusan tidak rasmi yang dimaklumkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh b

Ka Siong menang besar Presiden baru MCA

Ahli Parlimen Ayer Hitam, Datuk Seri Wee Ka Siong dipilih sebagai presiden baharu MCA setelah mencapai kemenangan besar dalam pertandingan tiga penjuru malam tadi.

Satu-satunya wakil rakyat MCA di Dewan Rakyat itu, memperoleh 447 undi dan mengatasi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musim hilang kerja... kini giliran jurutera LRT3 pula

Pegawai kerajaan lantikan sudah, pekerja ECRL sudah, kini tindakan kerajaan Pakatan Harapan (PH) mengurangkan sehingga 47 peratus daripada kos projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3) menyebabkan syarikat tempatan yang terlibat tersepit memandangkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pelajar bebas bercakap tapi tak payah berparti... - PM

Nampaknya bukan semua cadangan atau idea yang mahu dilaksanakan oleh menteri Kabinet dipersetujui oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Contohnya mengenai cadangan pindaan terhadap Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU) bagi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 373  tetamu dalam talian