15Ogos2020

Agenda Daily

Perang ekonomi Amerika-China beri kesan pada Malaysia

Malaysia antara negara yang terkena tempias 'perang ekonomi' antara Amerika Syarikat dan China dan dijangka menjejaskan pasaran tempatan.

Selain Malaysia turut terkeasan adalah Indonesia, Thailand, Filipina, Singapura dan Vietnam.

Menurut laporan Bloomberg, dengan perang perdagangan semakin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tun Abdul Hamid minta penjelasan pelantikan Malanjum

Bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad meminta penjelasan daripada mana-mana pihak di Jabatan Perdana Menteri untuk menjelaskan secara lanjut mengenai pelantikan Tan Sri Richard Malanjum sebagai Ketua Hakim Negara.

Katanya, ini kerana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Menteri akui rakyat tidak rasa kesan GST sifar

Penurunan harga barangan yang rendah menjadi punca rakyat masih belum merasai sepenuhnya pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) pada kadar sifar sejak 1 Jun lalu.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kos baru LRT3 lebih tinggi dari yang asal - Pemuda UMNO

Kerajaan telah bersetuju untuk meneruskan projek LRT3 dengan kos terkini sebanyak RM17 bilion, ‘penjimatan’ sebanyak 47% berbanding kos RM32 bilion, manakala kelmarin pula, kerajaan menyatakan akan bersetuju dengan projek kereta api laju

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SHAHRIL SUFIAN HAMDAN

Media Jepun kata pelabur tak yakin dengan dasar Dr Mahathir

Akhbar berpengaruh Jepun, Nikkei Asian Review mendakwa dana saham terus mengalir keluar dari Malaysia disebabkan pelabur tetap tidak yakin bahawa Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad boleh mewujudkan laluan pertumbuhan yang berdaya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 440  tetamu dalam talian