17Januari2021

Agenda Daily

Nota Azman Mokhtar berkaitan kerugian pelaburan Khazanah

Bekas Pengarah Urusan Khazanah Nasional Berhad (Khazanah) Tan Sri Azman Mokhtar, menjelaskan secara terperinci dua pelaburan Khazanah yang mendapat liputan meluas media baru-baru ini dalam nota mesejnya sepanjang lima muka surat.

Bagi pelaburan melibatkan sya­rikat e-dagang pakaian dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PH tak yakin menang di Sungai Kandis... - Lokman

Kehadiran pemimpin utama Pakatan Harapan termasuk Pengerusinya, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Kandis disifatkan sebagai memalukan diri sendiri.

Calon Barisan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Melayu pendatang: Naib Presiden DAP minta maaf...

Entah ikhlas atau tidak tapi Naib Presiden DAP, M Kula Segaran membuat keputusan untuk menarik balik kenyataan kontroversi dikeluarkannya dalam satu ucapan di Negeri Sembilan, baru-baru ini.

Menteri Sumber Manusia itu menarik balik kenyataan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Jangan pecah-pecahkan fungsi Mara

Majlis Amanah Rakyat (Mara) tidak sepatutnya dibahagikan antara kementerian, kata bekas menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Ismail Sabri yang juga bekas Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah berkata, perpecahan fungsi Mara akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hati-hati mansuh SOSMA - Musa Hassan

Apa yang berlaku selepas pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 harus menjadi pengajaran kepada kerajaan hari ini dalam pertimbangannya untuk memansuhkan undang-undang pencegahan seperti Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 684  tetamu dalam talian