18Januari2021

Agenda Daily

Isu penamatan kontrak kem latihan PLKN dibawa kepada PM

Kementerian Pembangunan Usahawan akan membawa isu penamatan kontrak pengusaha kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada Rabu.

Menterinya Mohd Redzuan Md Yusof berkata pihaknya mengambil maklum perkara tersebut yang menjadi rungutan di kalangan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Perkasa SPRM: Hanipa tak setuju dengan Nurul Izzah...

Satu bantal tapi mimpi lain-lain... cadangan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar agar agensi penguat kuasa seperti Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) diberikan kuasa untuk melakukan pendakwaan berpotensi besar mewujudkan konflik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

ECRL adalah harapan orang Pantai Timur

Kerajaan digesa mengambil kira harapan rakyat di Pantai Timur yang mahukan pembangunan dan pertumbuhan ekonomi termasuk sistem pengangkutan awam yang lebih baik sebelum membuat keputusan berhubung Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL).

Senator

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rakyat dikenakan cukai dua kali melalui SST - Najib

Datuk Seri Najib Tun Razak mendakwa Menteri Kewangan, Lim Guan Eng tidak bercakap benar apabila mengatakan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) hanya dibayar pengilang dan bukan pengguna.

Menurutnya, ramai tidak menyedari SST adalah dua jenis cukai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hapus GST punca dasar ekonomi PH jadi kalut

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan meminta rakyat agar tidak terpengaruh dengan diayah jahat kerajaan Pakatan Harapan (PH) dalam isu dasar ekonomi.

Ini termasuk kononnya projek ERCL tidak menguntungkan rakyat, walhal jika

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 334  tetamu dalam talian