27Februari2021

Agenda Daily

Saya bernasib baik belum didakwa kes liwat - Najib

Datuk Seri Najib Tun Razak mendakwa kerajaan Pakatan Harapan (PH) hari ini menggunakan segala kuasa kerajaan, agensi kerajaan dan media di bawah kawalan mereka untuk terus mempengaruhi pemikiran rakyat demi memburukkan nama beliau biarpun kes 1MDB menunggu perbicaraan di mahkamah.

Najib berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Penafian Guan Eng timbul banyak persoalan - Najib

Penafian Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berhubung dakwaan kerajaan Pakatan Harapan (PH) mengabaikan masyarakat luar bandar dan belanjawan untuk golongan tersebut dipotong menimbulkan pelbagai persoalan.

Jika benar, mengapa Menteri Industri Utama

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan tidak cukai orang kaya, Guan Eng terangkan sebabnya...

Kerajaan tidak bercadang mengenakan cukai kemewahan terhadap golongan kaya di negara ini bagi menggelak kejutan terhadap  pasaran modal dan kewangan, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

Katanya, kerajaan kini dalam proses memulihkan kedudukan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

DAP buat laporan polis terhadap pemimpin PAS

Laporan polis dan tindakan undang-undang akan diambil terhadap Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria kerana menuduh Lim Guan Eng sebagai anti Melayu dan Raja-Raja Melayu.

Guan Eng yang juga Menteri Kewangan berkata, tuduhan Razman itu dilihat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bursa Malaysia terus rendah... dibuka 1,685 mata Rabu pagi

Bursa Malaysia dibuka dengan kecenderungan negatif hari ini, berikutan harga minyak sawit mentah (MSM) dan harga minyak mentah yang rendah terus mempengaruhi sentimen pasaran.

Pada 9.06 pagi, petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 315  tetamu dalam talian