22Januari2021

Agenda Daily

Bantahan PEMBERHENTIAN KERJA Kakitangan TV3

Kesatuan Sekerja Kakitangan TV3 KSKSTMB dan Kesatuan Eksekutif TV3 KESTMB membantah perlaksanaan pemberhentian 190 pekerja teknikal Jbt Eng dan Props serta proses MSS secara paksa seramai 43 orang kepada Jabatan Berita dan Perkhidmatan Pengurusan.

Ia melanggar Perjanjian Bersama kedua-dua Union kerana tiada perbincangan diadakan.

Juga melanggar kod amalan Code of Conduct for Industrial Harmony 1975 dgn gagal berunding dgn pihak union dan melaksankan langkah2 awal seperti pemotongan gaji, mengurangkan waktu kerja dan mengawal kerja lebih masa.

Union *MENGESA* campurtangan Kementerian Sumber Manusia dan kerajaan utk membatalkan tindakan pengurusan Media Prima ini dlm melaksanakan pemberhentian kerja ini yg tidak mengikut lunas undang-undang.-26/11/2018

Khairuzzaman Mohammad Presiden Uni Mei Malaysia merangkap Presiden Kesatuan Sekerja Kakitangan TV3

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 520  tetamu dalam talian