16Julai2020

Agenda Daily

Artikel

Tarikh mengundi bagi pemilihan PKR negeri-negeri

Kelantan dan Terengganu menjadi dua negeri terawal untuk para ahlinya mengundi pada Pemilihan PKR 2018 iaitu pada 14 September ini manakala Negeri Sembilan, Melaka dan Pahang dijadualkan pada keesokannya.

PKR dalam laman sesawang rasminya, memberitahu, tarikh pemilihan bagi ahli-ahli di Johor pula pada 16 September ini sementara Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada 17 September 2018.

Bagi zon utara, Pulau Pinang dan Kedah pada 22 September manakala Perak dan Perlis keesokannya iaitu 23 September 2018.

“Selangor diberikan dua tarikh pemilihan mengikut zon iaitu Selangor 1 pada 29 September manakala Selangor 2 pada 30 September ini.

“Sarawak pula dijadualkan pada 6 Oktober manakala Sabah dibahagikan kepada dua tarikh iaitu Sabah 1 pada 13 Oktober sementara Sabah 2 pula pada 14 Oktober 2018,” menurut laman sesawang itu.

Tambah laman sesawang PKR, tarikh-tarikh Pemilihan PKR 2018 mengikut negeri-negeri telah dikemaskini pada 11 Ogos lalu.

Jelasnya lagi, mana-mana ahli PKR juga boleh mendapatkan maklumat mengenai tarikh pemilihan di negeri masing-masing di www.pemilihankeadilan2018.com.-27/8/2018

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 333  tetamu dalam talian