18Januari2021

Agenda Daily

“Pertabalan hanya untuk raja dan Anwar bukan raja,” - KJ

UMNO dan Barisan Nasional (BN) perlu meletakkan calon untuk berdepan dengan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Port Dickson.

Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin, berkata walaupun kerusi Parlimen berkenaan sukar dimenangi, cabaran tetap perlu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Anwar mahu singkir 'pengkhianat' dari PKR...

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan anggota parti agar memilih pemimpin yang setia meneruskan perjuangan parti dalam pemilihan PKR kali ini bukan pemimpin yang mempunyai agenda untuk kepentingan sendiri.

Anwar berkata ahli PKR perlu menyedari

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kerjasama PAS-UMNO untuk kebaikan Islam, Melayu - Hadi

Kerjasama PAS dengan UMNO akan diteruskan sekiranya ia membawa lebih banyak kebaikan kepada Islam dan orang Melayu, kata Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Menurutnya, belum ada lagi gabungan rasmi bersama Umno setakat ini namun apa sahaja

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Shafie didakwa untuk takutkan peguam - Najib

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mendakwa pertuduhan terhadap Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah hari ini boleh dilihat sebagai satu langkah untuk menakutkan atau menghalang beliau dan peguam lain daripada mewakilinya di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kem Azmin mahu PRK untuk Anwar lepas pemilihan parti...

Ada suara yang berasal dari kem Datuk Seri Azmin Ali supaya pilihan raya kecil untuk membolehkan Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding diadakan selepas pemilihan parti itu.

Pemilihan PKR dijangka berakhir pada November ini.

Calon Ketua AMK PKR, Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 341  tetamu dalam talian