18Januari2021

Agenda Daily

Fokus kukuhkan UMNO, bukan jatuhkan Zahid - Khaled

Ahli UMNO perlu  mengambil iktibar daripada keadaan semasa agar tidak berlaku usaha saling jatuh menjatuhkan antara satu sama lain.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata ahli parti perlu berusaha untuk memperkukuhkan parti dan bukan cuba untuk menjatuhkan sesama sendiri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

BANGKIT KEMBALI

UCAPAN DASAR KETUA PEMUDA Alhamdulillah dengan setinggi rasa syukur kepada Allah S.W.T dan iringan semangat ukhuwwah serta perjuangan, saya mewakili saf kepimpinan Pergerakan PEMUDA Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO) Malaysia mengalu-alukan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DR. ASYRAF WAJDI DUSUKI

Undang-undang rimba... pemimpin pembangkang ditekan, kerajaan dibebaskan

Sudah terang lagi bersuluh... memang kerajaan PH sekarang ini penyalahgunaan Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA) untuk menekan musuh politik.

Berikutan itu, sebanyak 10 pertubuhan bukan kerajaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

UMNO rebah: 'samada kita mati atau matikan lawan'

Ahli UMNO perlu menjadikan tilikan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad yang mengatakan UMNO akan rebah sebagai satu cabaran untuk memperkasakan parti, kata Setiausaha Agung UMNO Tan Sri Annuar Musa.

Menurutnya, walaupun perdana menteri kini jauh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PAU2018: UMNO Johor cadang PM tidak semestinya presiden parti

Cadangan agar jawatan perdana menteri tidak semestinya diisi oleh presiden parti adalah antara tiga usul yang akan dibawa UMNO Johor ke perhimpunan agung parti pada Sabtu ini yang diyakini dapat mengekang budaya bolot dalam UMNO.

Pengerusi UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 294  tetamu dalam talian