19Januari2021

Agenda Daily

Pendakwaan Zahid... agenda zalim rejim Mahathir - DAP untuk 'bunuh' UMNO

Apa yang berlaku kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi adalah agenda zalim rejim Tun Dr. Mahathir Mohamad serta DAP, kata Datuk Seri Mohd. Puad Zarkashi.

Jelasnya, pendakwaan terpilih itu semata-mata untuk memalukan UMNO, menekan UMNO, memecah belahkan UMNO, menakutkan pemimpin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

NGO Felda gesa Azmin turun padang... lebih berkerja dari bercakap

Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali digesa melebihkan tindakan daripada hanya terlalu kerap bercakap berhubung kemelut yang melanda urus tadbir Felda.

Penasihat Pertubuhan Suara Generasi Kedua Felda (SGK2F) Datuk Zulkefli Nordin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tun Mahathir, Anwar sebahagian dari 61 tahun pemerintahan BN

Sikap sesetengah pemimpin Pakatan Harapan yang sering mengkritik kerajaan dahulu termasuklah sepanjang pemerintahan Barisan Nasional (BN) selama 61 tahun, dibidas Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Menurut beliau mana-mana pihak yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Cubaan gugat keistimewaan Melayu dan Islam di Malaysia - KJ

Usaha kerajaan Pakatan Harapan untuk meratifikasi enam konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu terutamanya Konvensyen Antarabangsa Menentang Semua Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) hanya akan mengganggu Perlembagaan Persekutuan serta menggugat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rakyat hilang kerja kerana perubahan kerajaan perbuatan tidak bertanggungjawab

Tindakan kerajaan yang mahu membatalkan beberapa projek sehingga mengakibatkan ramai rakyat kehilangan kerja merupakan satu perbuatan yang tidak bertanggungjawab, kata Exco Pemuda UMNO Dr Najmil Faiz Mohamed Aris.

Menurutnya, keluhan pekerja MMC

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 481  tetamu dalam talian