20Januari2021

Agenda Daily

Tak ada benda nak dihisap, 'langau' akan terbang...

Ahli parti yang setia umpama garam yang akan menjadi pengubat kepada parti dalam mendepani cabaran dan seterusnya bangkit untuk menghadapi Pilihan Raya Umum akan datang, kata Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan.

“Orang tua-tua khabarkan, yang ada di depan kita hari ini  adalah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musa Aman merayu... katanya demi Perlembagaan Sabah

Tak selesai lagi nampaknya drama politik di Sabah selepas enam bulan pilihanraya umum berlalu... terlalu banyak hu haberkaitan perlantikan ketua menteri dan kerajaan yang memerintah.

Pada Rabu, Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu menolak pemohonan saman

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

ICERD hapus hak istimewa Melayu, bumiputera - Bekas Ketua Hakim Negara

Siapa lagi lebih tahu undang-undang daripada bekas Ketua Hakim Negara...?

Menurut Tun Abdul Hamid Mohamad meratifikasi atau me­ngesahkan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) akan mengakibatkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Himpunan bantah ICERD baru permulaan...

Pemuda UMNO dan PAS bersama parti-parti pembangkang dan badan bukan kerajaan (NGO) akan terus mendesak kerajaan membatalkan hasrat untuk meratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD).

Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Demi maruah... Hisham tidak khianati UMNO

Di sebalik spekulasi yang mendak beliau ketua geng nak lompat parti, Ahli Parlimen Sembrong, Datuk Seri Datuk Seri Hishammuddin Hussein menegaskan beliau kekal setia bersama UMNO.

Penjelasan bekas Menteri Pertahanan itu mematikan spekulasi kononnya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 266  tetamu dalam talian