17Januari2021

Agenda Daily

Hisham bersuara semula... kritik UMNO tak letak calon di PD

Selepas lebih empat bulan menyepi... bekas naib presiden UMNO Datuk Seri Hishammuddin Hussein kembali bersuara mempertikaikan keputusan UMNO tidak bertanding di Port Dickson.

“Ia (tindakan tidak meletakkan calon) tidak akan berakhir di situ. Ia akan memerlukan kepimpinan parti turun padang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MP UMNO Baling ditahan SPRM...

Sudah boleh jangka, ugut dan pujuk berjalan serentak... Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) didakwa telah menahan Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim pada pukul 11 pagi ini ketika hadir di ibu pejabat SPRM untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tok Pa mengaku disiasat polis sebelum keluar parti...

Datuk Seri Mustapa Mohamed akhirnya mengakui disiasat polis bersama beberapa pemimpin UMNO Kelantan berkaitan dana parti.

Bekas pemimpin UMNO yang mengisytihar diri keluar parti kelmarin berkata siasatan dibuat berhubung dana yang disyaki ada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tiong Lai 'pening lalat'... elok lepas jawatan Presiden MCA

Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa menganggap kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai mengenai kerjasama UMNO dan PAS adalah berbentuk peribadi, dan bukan mewakili partinya.

Malah beliau beranggapan Tiong Lai masih berada dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tiada pemimpin UMNO sertai PH - Wan Azizah

Menjawab kebimbangan ahli-ahli Parlimen UMNO yang lompat parti akan menyertai Pakatan Harapan (PH), Presiden PH Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menegaskan tiada bekas pemimpin UMNO yang menyertai gabungan itu setakat ini.

Timbalan Perdana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 269  tetamu dalam talian