17Januari2021

Agenda Daily

Al Fatihah... bekas ADUN Tahan meninggal dunia di Sri Lanka

Bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tahan Datuk Seri Wan Amizan Wan Abdul Razak meninggal dunia ketika menjalani rawatan di Sri Lanka petang tadi.

Wan Amizan, 46, menghembuskan nafas terakhir di Hospital Colombo, Sri Lanka beberapa jam selepas doktor selesai mengambil sampel untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

"Kita tak boleh berlembut dengan liwat" - Tun Mahathir

Undang-undang berkaitan liwat tidak akan dimansuhkan kerana perbuatan itu tidak wajar diterima, kata perdana menteri.

Dalam wawancara yang diterbitkan oleh Wall Street Journal, Tun Dr Mahathir Mohamad juga berkata hubungan seks seperti itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Manifesto: Nak malukan BN, tapi kini PH yang malu - PM

Ini pengakuan terus terang Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di New York berkaitan dengan janji-janji yang tidak dapat dilaksanakan dalam manifesto Pakatan Harapan (PH).

Menurutnya, pada mulanya beliau sendiri tidak yakin PH boleh menang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

UMNO : KEMBALI KE KHITTAH PERJUANGAN

UCAPAN DASAR KETUA WANITA Alhamdulillah dengan izin-NYA dapat kita berkumpul pada pagi yang mulia ini, untuk menunaikan tugas dan tanggung jawab demi kelangsungan perjuangan UMNO – parti keramat yang kita sayangi ini.

11.    Saya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DATO’ DR. NORAINI AHMAD

Jika keluar UMNO minggu lepas, anda tidak akan lihat saya begini - Azeez

Inilah harga yang perlu saya bayar untuk sebuah perjuangan." itu kata bekas Pengerusi Biro Kebajikan UMNO yang juga Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim dalam satu catatan terkini di facebooknya.

Menurut beliau, jika saya telah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 266  tetamu dalam talian