29Mei2020

Agenda Daily

Iktiraf ulama, bukan komunis, kata Mufti Perak

Kerajaan wajib menolak cadangan pihak tertentu supaya mengkaji semula buku teks sejarah bagi mengiktiraf peranan komunis dalam perjuangan mencapai kemerdekaan negara kerana langkah itu akan menafikan sumbangan ulama, rakyat dan perajurit mempertahankan tanah air, kata Mufti Perak Tan Sri Harussani

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Felda diarah jual aset tidak strategik untuk bayar hutang

Kerajaan akan mendedahkan situasi sebenar Felda dan perancangan strategik pemulihan pada sidang Dewan Rakyat akan datang melalui pembentangan kertas putih, kata menteri hal ehwal ekonomi.

Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata pembentangan kertas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Enam duta ditamatkan khidmat oleh kerajaan Pakatan Harapan…

Dewan Rakyat pada Isnin diberitahu selepas pilihanraya umum ke 14 kerajaan Pakatan Harapan telah menamatkan khidmat enam orang duta negara yang dilantik secara politik oleh kerajaan BN.
 
Dua yang lain telah letak jawatan sebelum

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Guan Eng melalut jawab pasal SST di Dewan Rakyat

Dalam banyak-banyak menteri Pakatan Harapan (PH) yang ‘terkantoi’ tak dapat jawab soalan di Dewan Rakyat, cara Menteri Kewangan, Lim Guan Eng kantoi boleh dikatakan paling epik sekali setakat ini.
 
Bagi melepaskan diri, beliau selamba

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AIDIL SYUKRI

PH kerajaan 'kaji semula' - Khairy

Kerajaan Pakatan Harapan sengaja menjadikan alasan hutang tinggi sebagai modal untuk melengahkan pelaksanaan janji manifestonya, kata Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin.

Bekas Menteri Belia dan Sukan itu menjelaskan, sebagai sebuah kerajaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 729  tetamu dalam talian