24September2020

Agenda Daily

Jenayah ekonomi di Malaysia meningkat

Jenayah ekonomi di Malaysia telah meningkat sejak dua tahun lalu, sejajar dengan trend global, menurut Kajian Jenayah Ekonomi dan Penipuan Global 2018 oleh PwC.

Sebanyak 41 peratus daripada responden telah mengalami jenayah seperti itu berbanding 28 peratus pada 2016, kata PwC dalam satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pemilikan hartanah asing... kerajaan buat u turn

Tak sampai 24 jam selepas Perdana Menteri mengatakan orang asing tidak akan dibenarkan membeli rumah di Malaysia, ada 'pusingan u' yang dibuat oleh pejabatnya sendiri.

Pejabat Perdana Menteri (PMO) dalam satu kenyataan berkata Malaysia mengenakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

12 angkat sumpah sebagai Senator

Pengerusi Tetap Kongres Nasional PKR Ismail Yusop antara 12 individu yang mengangkat sumpah sebagai Senator pada Isnin di hadapan Yang Dipertua Dewan Negara Tan Sri S. A. Vigneswaran.
 
Pelantikan Ismail dan tiga lagi iaitu Anggota

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pasir Salak bakal menyaksikan sekali lagi perhimpunan orang Melayu...

Pasir Salak bumi bersejarah yang menyaksikan awal kepada kebangkitan orang Melayu melawan British sebelum merdeka bakal menyaksikan perhimpunan besar-besaran orang Melayu pada Sabtu ini.

Perhimpunan besar-besaran orang Melayu itu akan diadakan di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pemilihan PKR: Orang kuat Azmin kecam serangan peribadi

Calon Naib Presiden PKR Amirudin Shari memberi amaran kepada pemimpin dan ahli PKR yang membuat serangan peribadi sepanjang kempen pemilihan parti itu akan dilaporkan kepada Lembaga Disiplin parti.

Orang kuat Datuk Seri Azmin Ali itu meminta semua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 534  tetamu dalam talian