19Januari2021

Agenda Daily

Nama-nama yang jadi sebutan calon BN Pengkalan Kubor

Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim), Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki merupakan antara nama yang disebut-sebut untuk menjadi calon BN di DUN Pengkalan Kubor.

Asyraf Wajdi, 38, yang pernah bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12) dikatakan mempunyai perwatakan sederhana dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerusi Pengkalan Kubor milik PKR - Mahfuz

PAS Kelantan boleh tutup bilik gerakan, ini kerana hasrat mereka hendak letak calon dalam pilihanraya kecil Pengkalan Kubor tak kesampaian.

Ini berikutan pengesahan daripada Ketua Penerangan PAS Datuk Mahfuz Omar bahawa parti itu tidak akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pengkalan Kubor: Tumpu raih undi pengundi muda - Khairy

Pemuda UMNO akan memastikan 45 peratus pengundi muda di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubur didekati jentera pergerakan itu sepenuhnya sebelum pilihan raya kecil kawasan itu.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata undi kumpulan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pengkalan Kubor: UMNO Tumpat tak bincang siapa ‘winnable candidate’

Mesyuarat Jawatankuasa UMNO Bahagian Tumpat yang bermesyuarat selama dua jam malam Selasa tidak membincangkan langsung soal senarai calon untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) N01 Pengkalan Kubor.

Mereka membuat keputusan tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

Pengkalan Kubor: Azwan jelaskan sebab Pemuda 'back' Rosidi

Jika dilihat pada sokongan awal nama paling popular ditonjol menjadi calon mewakili BN dalam Pilihanraya Kecil (PRK) Pengkalan Kubor ialah Ketua Pemuda UMNO Tumpat Rosidi Mahmud Kamarudin.
 
Namanya disyorkan Pergerakan Pemuda BN dan UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 847  tetamu dalam talian