09Julai2020

Agenda Daily

mh-lastknow

MH370: Lokasi pencarian baru diumumkan Khamis

Kawasan pencarian baharu pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang hilang pada 8 Mac lalu akan diumumkan pada Khamis, kata pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-krew-mas

Ketua Polis Negara bidas media asing ganggu siasatan MH370

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar pada Isnin membidas tindakan media asing yang membuat laporan mengelirukan mengenai penerbangan MH370 sehingga mencetuskan pelbagai spekulasi, sekali gus mengganggu siasatan polis.

Beliau berkata kes kehilangan pesawat Malaysia Airlines itu masih dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-jumpa

Lokasi baru cari MH370 lebih jauh dari sebelumnya

Fasa baru pencarian pesawat Malaysia Airlines MH370 akan tertumpu jauh ke selatan dari lokasi pesawat itu dikatakan menamatkan penerbangannya di Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
hisham200

MH370: Hishammuddin nafi Zaharie suspek utama

Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menyangkal laporan sebuah akhbar di United Kingdom mengenai juruterbang Kapten Zaharie Ahmad Shah sebagai suspek utama di sebalik kehilangan pesawat MH370.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
culiksingamata

Kes culik di Sabah lebih berat dari misteri MH370 pada pelancong China

Isu kes penculikan oleh orang bersenjata di Timur Sabah nampaknya beri kesan lebih berat keatas kemasukan pelancong dari China berbanding misteri kehilangan MH370.

Hal ini diberitahu oleh Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Nazri Aziz di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 343  tetamu dalam talian