07Julai2020

Agenda Daily

One of CNN’s aviation experts thinks Putin stole missing MH370

Private pilot and science writer Jeff Wise, one of CNN’s aviation analysts during the network’s wall-to-wall coverage of missing Malaysia Airlines flight MH370, has a wild theory about the plane’s true location.

Wise has discussed his theory on his blog, published the details in a 95-page Kindle

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Data MH370 syor pesawat terbang ke Antartika - Pakar

Pesawat MH370 yang hilang pada 8 Mac 2014 mungkin sengaja diterbangkan dari laluan asal oleh seseorang dalam kokpit, kata seorang pakar.

Pakar nahas penerbangan menganalisis data satelit dari pesawat berkenaan dan mendapati bahawa kapal terbang itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MH370: Malaysia tanggung sebahagian kos operasi kapal 'Fugro Supporter'

Malaysia akan menanggung sebahagian daripada kos operasi mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang menggunakan kapal 'Fugro Supporter' milik Australia.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kerajaan Australia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Bernama

Laporan interim siasatan MH370 diedarkan 7 Mac ini....

7 Mac depan genap setahun kehilangan pesawat malang MH370 dan hari itu juga dipilih Kementerian Pengangkutan akan mengumumkan laporan interim oleh Jabatan Penerbangan Awam (DCA) berhubung siasatan selama setahun misteri kehilangan pesawat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MH370: Malaysia minta tambah lagi kapal cari MH370

Menjelang tarikh akhir yang ditetapkan pihak berkuasa Australia mengenai pencarian MH370 iaitu Mei ini... Malaysia sedang berbincang dengan negara itu dan China untuk menggunakan kapal ‘Fugro Supporter’ bagimisi pencarian pesawat malang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 469  tetamu dalam talian