07Julai2020

Agenda Daily

MH370: Selepas hampir setahun hilang begitu sahaja... MAS menaruh harapan

Beberapa hari menjelang genap setahun kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370, syarikat penerbangan itu terus menaruh harapan bahawa misi pencarian dan penyiasatan dapat merungkai misteri kehilangannya dan mencari jawapan yang ditunggu-tunggu selama ini.

MAS akan memperingati ulang tahun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PM Australia buat ucapan khas di Parlimen menjelang setahun tragedi MH370

Parlimen Australia Khamis bertafakur selama seminit bagi memperingati insiden pesawat Malaysian Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang hilang bersama-sama 329 penumpang dan anak kapal yang akan genap setahun pada 8 Mac ini.

Di hadapan Pesuruhjaya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MH370: Australia nafi mahu hentikan pencarian

Australia, China dan Malaysia tidak mempunyai sebarang rancangan untuk menghentikan pencarian pesawat Penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang hilang di luar pantai Australia Barat.

Jurucakap Menteri Pengangkutan Australia Warren Truss dalam satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hampir setahun... pencarian MH370 masih buntu

Pasukan mencari pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 hanya menemui beberapa kontena perkapalan di dasar Lautan Hindi tetapi masih tiada petunjuk baharu sehingga kini, jelas ketua agensi Australia yang mengetuai misi pencarian tersebut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pencarian MH370 mungkin dihentikan tidak lama lagi - Australia

Pencarian pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH370 tidak boleh diteruskan selama-lamanya kata Timbalan Perdana Menteri Australia.

Kini perbincangan telah pun dijalankan di antara Australia, China dan Malaysia sama ada untuk menghentikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Reuters
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 647  tetamu dalam talian