27Mei2020

Agenda Daily

Kawasan pencarian MH370 diluaskan, kos baru RM141 juta

Malaysia dan Australia dijangka berkongsi kos meluaskan pencarian MH370 berjumlah AUSD50 juta (RM141 juta) jika pesawat itu masih tidak dijumpai dalam pencarian awal seluas lingkungan 60,000 km persegi di Lautan Hindi.
 
Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kos itu lebih rendah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apa kesudahan pencarian pesawat MH370... ?

Apa kesudahan pencarian pesawat malang MH370 akan ditentukan dalam satu mesyuarat tiga negara yang bakal berlangsung di ibu negara pada 16 April ini, kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Ada andaian dikalangan media antarabangsa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Anggota Parlimen bertakafur ingati tragedi MH370

Anggota Parlimen bertafakur selama seminit untuk mengingati penumpang dan kru pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH370, sebelum bermulanya persidangan di Dewan Rakyat, di sini hari ini.

Kesemua Anggota Parlimen daripada kedua-dua belah pihak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MH370: Malaysia anjur mesyuarat tiga pihak

Mesyuarat tiga pihak peringkat menteri antara Malaysia, Australia dan China akan diadakan di sini bulan depan untuk membincangkan fasa pencarian seterusnya pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang hilang.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Maklumat faktual meyakinkan MH370 berakhir di Lautan Hindi

Maklumat Faktual mengenai penyiasatan penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370 memberi gambaran lebih jelas dan informasi lebih meyakinkan bahawa penerbangan itu berakhir di Lautan Hindi.

Pakar Kanan Institut Teknologi Penerbangan Malaysia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 531  tetamu dalam talian