04Julai2020

Agenda Daily

mh-airforce

Australia rancang belanja RM271 juta cari MH370

Kerajaan Australia merancang akan membelanjakan sebanyak AS$84 juta untuk mencari sebuah pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) yang hilang sejak 8 Mac lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-gambarpenumpang

MH370: Lebih RM14.2 juta telah dibayar pada waris

Lebih RM14.2 juta dalam bentuk pampasan telah dibayar kepada waris penumpang dan anak kapal pesawat Malaysia Airlines MH370.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-pmoperasixx

MH370: Malaysia terus cari sampai berhasil - PM

Malaysia berazam untuk meneruskan usaha pencarian pesawat Malaysia Airlines MH370 dengan kerjasama negara-negara rakan walaupun sehingga kini masih belum berhasil, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-bluefin513selam

MH370: Pencarian bawah laut disambung selepas dua bulan

Pihak berkuasa memaklumkan ia akan mengambil masa lebih dua bulan untuk peralatan dalam air yang baru dan lebih sofistikated membantu dalam operasi pencarian pesawat MH370 yang turut akan memainkan peranan untuk membuat pencarian di dasar laut.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
khalid-polis

MH370: PDRM tidak akan keluar hasil siasatan ketika ini

Polis Diraja Malaysia (PDRM) buat masa ini tidak merancang untuk mengeluarkan sebarang hasil siasatan berhubung kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata perkara itu termasuklah empat aspek siasatan iaitu rampasan, sabotaj, masalah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 460  tetamu dalam talian