18Januari2021

Agenda Daily

MH17: Gambar senjata BUK 332 didedahkan

Sebuah kumpulan penyiasat bebas mendedahkan beberapa keping gambar seorang jurutera tentera Rusia bergambar dengan sistem pelancar peluru berpandu BUK yang dipercayai digunakan untuk menembak jatuh pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 di timur Ukraine kira-kira tiga tahun lalu.

Portal Mail Online

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

The only victor in the search for MH370? Ocean Science

In the three years since Malaysian Airlines Flight 370 disappeared with 239 people aboard, an international search team has spent some $150 million to scour tens of thousands of square miles of ocean.

The effort has yielded no helpful sign of the

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh THE WIRED

Tak adil tuduh Malaysia sorok maklumat kehilangan MH370

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tidak adil jika tuduhan diberikan kepada kerajaan Malaysia atau Australia sengaja menyorokkan mahlumat mengenai kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370.

Menurut Tiong Lai,semua waris

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

DCA siasat kejadian tayar MAS kempis selepas mendarat di KLIA

Jabatan Penerbangan Awam (DCA) akan menyiasat segera insiden pesawat Malaysia Airlines (MAS) yang mengalami masalah tayar kempis semalam, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai.
 
"Saya telah arahkan pihak DCA menyiasat dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pokok mengenang tragedi MH17 ditahan berhampiran lokasi

Ahli-ahli keluarga penumpang Belanda pesawat MH17 yang terbunuh di Ukraine pada 2014 menanam pokok pertama di taman peringatan, tidak jauh dari tempat pesawat malang itu berlepas.

“Hari ini adalah hari yang sangat penting untuk semua keluarga

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 330  tetamu dalam talian