18Januari2021

Agenda Daily

Malaysia bakal tandatangani dokumen berkaitan MH17

Menteri-Menteri Luar negara Australia, Belgium, Malaysia, Ukraine dan Belanda yang membentuk Pasukan Penyiasatan Bersama (JIT), akan menandatangani dokumen berkaitan kes pesawat Boeing 777 MH17 di New York minggu depan.

Duta Besar Ukraine ke Malaysia Olexander Nechytaylo berkata majlis

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

MH370: Aussie agency claims it can locate aircraft

Australia’s main scientific agency said today it believed with “unprecedented precision and certainty” that a missing Malaysia Airlines aircraft crashed into the sea northeast of an area scoured in a fruitless two-year underwater search.

The

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS

Malaysia terlibat dalam prosiding jenayah MH17

Malaysia berhasrat mengambil bahagian dalam pendakwaan nasional atau sebagai pemerhati, sepanjang prosiding jenayah terhadap pihak yang menembak jatuh pesawat MH17 di Mahkamah Belanda.

Bagaimanapun, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Syarikat Amerika tawar cari MH370 percuma

Sebuah firma penerokaan dasar laut di Amerika Syarikat menawarkan bantuan untuk meneruskan pencarian pesawat MH370 milik Malaysia Airlines, kata waris penumpang dan seorang menteri Malaysia hari ini.

Boeing 777 itu hilang pada 8 Mac 2014 ketika

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS

Pencarian MH370 hasilkan peta terperinci dasar laut

Pencarian meluas penerbangan hilang, MH370 telah meneroka dunia bawah laut yang belum pernah dijelajahi sebelum ini termasuk gunung berapi, lembah dalam dan rabung, menurut peta terperinci yang dikeluarkan oleh Australia.

Walaupun pesawat jenis

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 321  tetamu dalam talian